5 tips voor mannen met dun haar

Voor veel mannen is dunner wordend haar of haaruitval een bekend probleem. Het terugtrekken van de haargrens of het dunner worden van haar bij de kruin kan je zelfvertrouwen aantasten. Maar hoe pak je dunner wordend haar aan? Hoe verzorg en style je dun haar? Ontdek hier 5 praktische tips om je haar optimaal te verzorgen en te stylen.





Oorzaken van dunner wordend haar bij mannen

Als man heb je mogelijk altijd dun haar gehad, wat vaak genetisch bepaald is. Ook kan het zijn dat je de beginfase van haaruitval doormaakt door dunnend wordend haar bij de kruin of inhammen krijgt, doordat je haar dunner wordt aan de voorkant.

Haar heeft zijn eigen levenscyclus, die de dikte en hoeveelheid van je haar kan beïnvloeden. Gemiddeld is een haar 0,06 cm dik, maar bij dun haar zit je hieronder. Plotseling dunner wordend haar kan ook een signaal zijn van je algemene gezondheidstoestand.

Testosteron wordt vaak gezien als een oorzaak van haarverlies. Bij lichte haaruitval kan een laag testosteronniveau een rol spelen, wat je kunt laten controleren door je huisarts.

Wat kun je doen bij dunner wordend haar?

Het kan invloed hebben op je zelfvertrouwen als man, aangezien het haar vaak een belangrijk onderdeel is van ons zelfbeeld. We delen graag 5 tips om dunner wordend haar en inhammen tegen te gaan.

Tip 1: Kapsels voor mannen met dun haar

Voor beginnend haarverlies kun je kiezen voor kapsels die het haarverlies wat verbergen. Houd je kapsel kort om de nadruk niet te leggen op de dunheid van je haar. Een ideaal kapsel voor mannen met dun haar is kort aan de zijkanten en achterkant, terwijl je bovenop wat meer lengte behoudt voor volume. Een geschoren scheiding kan helpen inhammen te verbergen.

Je kunt ook kiezen voor kort haar met een volle baard. Dit leidt de aandacht af van je kapsel, aangezien mannen met baarden als zelfverzekerd worden ervaren.

Tip 2: Bedek dunner wordende plekken met haarvezels

Gebruik haarvezels om dunner wordende plekken te camoufleren en je haar voller te laten lijken. Deze microvezels hechten zich aan je eigen haar, waardoor je direct voller ogend haar krijgt.

Gebruik FOLUMEN® HAIR FIBER om meer volume aan je haar te geven en verschillende looks te creëren.

Tip 3: Gebruik haargroeistimulerende producten

Heb je last van dunner haar of haaruitval? Dan zijn er verschillende producten die kunnen helpen bij de verzorging van je hoofdhuid en het bevorderen van haargroei. Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor gezond en sterk haar. Er bestaan diverse behandelingen voor haaruitval, afhankelijk van de oorzaak.

Verminder ophopingen op de hoofdhuid: Talg, roos en resten van haarproducten kunnen de haarfollikels op je hoofdhuid blokkeren. Door regelmatig je haar te wassen voorkom je ophopingen. Beperk ook het gebruik van stylingproducten om ophoping te verminderen.

Stimuleer de doorbloeding van de hoofdhuid: Gebruik na elke wasbeurt een leave-in behandeling met kalmerende ingrediënten. Dit bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid en stimuleert haargroei.

Was je haar regelmatig: Een goede haarverzorgingsroutine is belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en haar. Masseer je hoofdhuid voorzichtig tijdens het wassen met je vingertoppen.

Gebruik haarkuren: Haarkuren helpen om de haardichtheid te behouden en het haar te versterken. Ze bevatten ingrediënten die slapende haarfollikels activeren en je haar een boost geven.

Tip 4: Verbeter je voedingspatroon

Je voeding heeft invloed op de gezondheid van je haar. Haar bestaat grotendeels uit eiwitten, zoals keratine. Om meer volume te krijgen in fijn haar, of om gezond en sterker haar te krijgen, is het belangrijk om voldoende proteïnerijk voedsel te eten.

Naast eiwitten zijn ook andere voedingsstoffen belangrijk voor je haar. Haarvitamines kunnen helpen om je haar sterk en gezond te houden. Deze vitamines bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals biotine, zink en vitamine C. Dagelijks gebruik kan leiden tot mooie resultaten. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken om je huid en hoofdhuid gehydrateerd te houden.

Tip 5: Verminder stress

Stress kan haaruitval veroorzaken, dus het is belangrijk om stress te verminderen. Neem maatregelen zoals hoofdhuidmassages, regelmatig sporten, en zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Ontspanning en voldoende slaap zijn ook essentieel. Probeer stressfactoren in je leven te verminderen om haaruitval te voorkomen.

Heb je last van kale plekken of dunner wordend haar? Met FOLUMEN® HAIR FIBER kun je deze plekken camoufleren. Dit handige poeder zit in een compact doosje met spons en spiegel, waardoor je het eenvoudig kunt aanbrengen op de gewenste plekken.

 

Deel dit bericht

 

Terug naar blog